header image
Domov arrow Gonilniki in inštalacija arrow Inštalacija gonilnikov arrow Inštalacija gonilnikov arrow Inštalacija gonilnikov KX
Inštalacija gonilnikov KX Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Drivers - Inštalacija gonilnikov
Written by Marko Lipovec   
26 Apr 2006 ob 02:05 PM

Kyocera svojim tiskalnikom (in multifunkcijskim napravam s tiskalniškim vmesnikom) privzeto prilaga gonilnike KX. Zakaj?

Gonilnik KX vsebuje grafični vmesnik, ki je v vseh Microsoftovih operacijskih sistemih enak, omogoča v enem samem gonilniku kar tri različne emulacije (PCL 5, PCL 6 in PostScript), vsebuje veliko naprednih možnosti (vodni tisk, profile, Prolog/Epilog...) in vključevanje dodatnih možnosti tiskalnika (Hard disk, enota za dvostransko tiskanje, dodatne kasete, finišerje...) in še bi lahko naštevali.

Gonilnik se je skozi čas veliko spreminjal in dobival nove možnosti, od verzije 3.0 naprej pa vsebuje možnost inštalacije več različnih verzij gonilnika KX na isti računalnik naenkrat.

Gonilnik prejmete ob nakupu tiskalnika na CD plošči, ali pa ga snamete s spleta

... 


Inštalacija:

Poženite Setup.exe s CD-ja (če se vam inštalacija ne požene avtomatsko), ali iz lokalne mape po prenosu gonilnika s spleta.

1.)V prvem koraku sprejmete "Licence agreement" in nadaljujete z inštalacijo gonilnikov (KX):

Image

2.)Požene se čarovnik za dodajanje tiskalnikov

Image

3.)Izberemo tip povezave (večinoma LPT, USB ali TCP/IP), ki se tretirajo kot "Local connection". Pri tem izključimo možnost "Automaticly detect and install my Plug and Play printer"

Image

4.)Sedaj izberemo obstoječa vrata (naprimer LPT1) ali kreiramo nova vrata ("Create a new Standard TCP/IP Port")

Image

5.)V oknu izberemo model tiskalnika, ki ga inštaliramo:

Image

6.)Vpišemo ime tiskalnika (v oknu je že vpisano privzeto ime) in izberemo, ali bo to naš privzeti tiskalnik:

Image

7.)Izberemo lahko tudi deljenje tiskalnika po omrežju. Najverjetneje tiskalnika ne bomo delili, saj obstajajo naprednejše možnosti deljenja virov na omrežju (Tiskalniški strežnik)

Image

8.)In še zadnja nastavitev - ali želimo natisniti preizkusno stran?

Image

9.)Pokaže se nam okno s povzetkom inštalacije. Po pritisku na gumb Finish se inštalacija prične:

Image

10.)Pri inštalaciji tiskalnika v Windows XP in novejših Microsoft operacijskih sistemih se nam bo odprlo okno s sporočilom o nepodpisanem gonilniku (V ostalih operacijskih sistemih pa tega okna ne bo). Priporočamo, da nadaljujete inštalacijo s pritiskom na gumb "Continue Anyway".
Če bi radi s strani Microsofta podpisane gonilnike, inštaliramo Mini gonilnike iz istega CD-ja ali iz našega FTP-ja ali celo Microsoftove podpisane gonilnike

Image

11.)Prične se kopiranje gonilnikov na vaš sistem:

Image

12.)Na koncu se nam pokaže okno s povzetkom inštalacije in obenem tudi okno za inštalacijo dodatnih opcij v gonilniku. Če teh opcij ne želimo inštalirati, prekličemo nameščanje s pritiskom gumba "Cancel":

Image
Image

13.)V naslednjem oknu izberemo dodatne komponente, ki jih želimo imeti v gonilniku (True type pisave in prednastavljeni profili). Priporočamo inštalacijo obeh dodatnih možnosti:

Image

14.)V primeru, da smo označili dodatno možnost "Common Profiles", v oknu lahko izberemo več že prednastavljenih profilov (naprimer obojestransko tiskanje, tiskanje prosojnic, ekonomično tiskanje in podobno). Kasneje lahko v gonilniku izbiramo opisane ali dodajamo nove profile

Image

15.)Zopet se pokaže okno s povzetkom inštalacije in na koncu ovestilo o koncu inštalacije.

Image

Image

 

Last Updated ( 23 Mar 2011 ob 09:06 AM )
<Previous
Novosti

Web FTP vmesnik