header image
Domov arrow Gonilniki in inštalacija arrow TCP/IP print server arrow Inštalacija IB-30 tiskalniškega strežnika
Inštalacija IB-30 tiskalniškega strežnika Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Drivers - TCP/IP print server
Written by Marko Lipovec   
13 Jun 2006 ob 03:32 PM

INŠTALACIJA MREŽNEGA TISKALNIŠKEGA STREŽNIKA IB-30

Novejši kyocerini tiskalniki in multifunkcijske naprave namesto IB-21 tiskalniškega strežnika uporabljajo nov vmesnik, ki se najbolj razlikuje po grafični podobi spletnega (Web) vmesnika.

Kdorkoli je že nastavljal tiskalniški vmesnik na FS-3830, FS 3820, FS-5020, FS-5030, KM-8030, KM-1650, KM-2050 ali novejših napravah s tovarniško  vgrajenim tiskalniškim strežnikom, vmesnik že pozna.

Za nove tiskalnike brez vgrajenega tiskalniškega vmesnika pa imamo vgradni tiskalniški vmesnik IB-30, katerega inštalacija se razlikuje od vseh do sedaj znanih Kyocerinih tiskalniških vmesnikov.

Image 

Inštalacija: 

1.)Inštalacijo IB-30 pričnemo na zadnji strani tiskalnika, kjer odvijemo dva nazobčana vijaka ter odstranimo ploščico, ki pokriva utor za mrežno kartico in pokriva tudi konektor za CF kartico, s katero lahko nadgradimo firmware tiskalnika

Image

2.)Odstranimo črni plastični bočni pokrov tako, da ga povlečemo proti zadnjemu delu tiskalnika. Pokrov odstranimo tudi v primeru montaže dodatnega spomina (RAM):

Image

3.)Odvijemo vijak na kovinskem pokrovu, ki pokriva režo za dodaten spomin (RAM) in konektorje za mrežni vmesnik:

Image

4.)Kartici IB-30 priloženi  kabel na eni strani vključimo v označeni konektor na osnovni plošči tiskalnika. V spodnjem delu slike vidimo režo za dodaten spomin (RAM) tiskalnika:

Image

5.)Kabel napeljemo skozi režo v spodnji zadnji del tiskalnika, kot kaže slika:

Image

6.)Drugi konec kabla vključimo v konektor na kartici IB-30, kot kaže slika:

Image

7.)Kabel in nato kartico potisnemo v odprtino na zadnji strani tiskalnika in pritrdimo z vijakoma, ki smo ju odstranili v prvem koraku namestitve:

Image

8.)Namestimo bočni kovinski pokrov in ga pričvrstimo z vijakom

9.)Pritrdimo nazaj bočni plastični pokrov tiskalnika

10.)Nastavimo IP naslov s pomočjo tiskalnikovih menijev ali preko orodja za nastavljanje mrežnega vmesnika na CD-ju z gonilniki.

Last Updated ( 09 Jul 2008 ob 03:04 PM )
<Previous   Next>
Novosti

Web FTP vmesnik